LAAVUJEN KIERROS X

Tänä vuonna Laavujen Kierros järjestetään jo kymmenettä kertaa. Tule mukaan - kierretään laavut yhdessä!

Sunnuntaisin klo 11.00 - 13.00 

16.9.2018 Sammatti
30.9.2018 Partioniemi 
21.10.2018 Lintukiima 
4.11.2018 Yleisöäänestys

Tänä syksynä Laavujen Kierros starttaa syyskuun puolivälissä ja juhla-vuosi huipentuu 40. osatapahtumaan, jonka paikka valitaan yleisöäänestyk-sen perusteella. Äänestykseen voit osallistua 10.9. – 30.9. osoitteessa täällä.

Sammatti 16.9.2018

Sammatin osatapahtuma toteutetaan yhteistyössä Länsi-Uusimaan Metsänhoitoyhdistyksen, Hiidenkiertäjien, Sammatin Sampon, Sammatti-Karjalohjan 4h-yhdistyksen, Sammatin VPK:n, LoKV Taitoluistelun ja Lohjan Luistelijoiden kanssa.

Reitti kulkee pääsääntöisesti metsäautotietä pitkin Lohilammen tuntumassa monipuolisessa metsämaisemassa.Tapahtumaan on vaihtoehtoinen helppokulkuisempi reitti, joka soveltuu mm. lastenvaunuille ja liikuntarajoitteisille. Reitin pituus on 4,5 kilometriä ja helppokulkuisen reitin pituus on 2,5 kilometriä. Matkan varrella on monenlaista nähtävää, mm. metsänhoito näytöksiä, luontopolkutehtäviä, lapsille leikkejä, vapaapalokuntatoiminnan esittelyä. Tapahtumapaikalla on puffetti, joten kannattaa varata käteistä matkaan.

Opastus tapahtuman pysäköintialueelle Karstuntieltä, Tytyrin ABC Grillimarketin kohdalta kohti Sammattia. Karjalohjan suunnasta saapuville tiedoksi, että tapahtuma-alueelle käännytään Sammatintieltä 104.

Tapahtuma-alueen osoite on Sammatintie 435, 09220 Sammatti. 

Partioniemi 30.9.2018

Partioniemen osatapahtuma toteutetaan yhdessä Hiidenkiertäjien, Lohjan Seudun Soutajat, Lohja Trailsin, Lohjan Seudun Invalidi ry:n, Lohjan Eräveikkojen, Nummityttöjen, Lohjanjärven Loiskeen, LoKV Taitoluistelun ja Lohjan Taitoluistelijoiden kanssa.

Partioniemen reitti kulkee osittain tien vartta ja poikkeaa peltojen ja metsäpolkujen kautta laavupaikalle. Varsinaista helppokulkuisempaa reittiä ei ole, mutta mikäli haluaa tulla paikalle lastenrattailla, voi laavupaikalle kiertää Lylyistentien kautta (lisää pituutta reitille noin 500 metriä). Reitin pituus on n. 4,5 km.

Partioniemen tapahtumaan on mahdollisuus osallistua myös pyöräillen. Lohja Trails ry järjestää yhteislähdön Harjun urheilukeskukselta, Jäähallin edestä (Rajavartiostonkatu 1, 08100 Lohja) klo 10.00. Yhteislenkkiin voi liittyä myös Laurentiustalon pihalta, kirjaston puoleisesta päädystä klo 10.20. Pyöräilyreitti kiertää museon kautta Hiidensalmeen ja sieltä Lylyistentien kautta laavulle. Myös takaisin päin on ohjattu pyöräily, lähtö laavupaikalta klo 12.00. Laavupaikalle voi pyöräillä myös omatoimisesti, pyöräilijöiden opasteet alkavat Hiidensalmen sillalta. Pyöräilyreitit on suunniteltu niin, että pyöräksi soveltuu mikä vain mummopyörästä maastopyörään. Matkaa sillalta laavulle kertyy 6,1 km.

Lohjan Seudun Soutajat ry tarjoaa mahdollisuuden soutaa laavupaikalle kirkkoveneellä. Soutamaan lähtevien tulee lähteä parkkipaikalta eri suuntaan kuin varsinaiselle reitille lähtijöiden. Soutamaan pääsee Kesäkoti Leporannan pihasta. Sekä soutuun että laavureitille on opastus parkkipaikalla.

Opastus tapahtuman pysäköintialueelle Hiidensalmen sillalta ja Karstuntieltä. KULKU PARKKIPAIKALLE AINOASTAAN PALONIEMENTIEN KAUTTA! Tapahtuma-alueelle kuljetaan osoitteen Paloniementie 3, 08450 Lohja.

Lintukiima 21.10.2018

Lintukiiman osatapahtuma Nummella toteutetaan yhteistyössä Nummen samoojien, Hiidenkiertäjien, Sammatin Sampon, LoKV Taitoluistelun, Lohjan Taitoluistelijoiden ja Nuori Lohjan kanssa.

Reitti kulkee aluksi tietä pitkin ja muuttuu hiljallee metsätieksi. Tämän jälkeen reitti muuttuu poluksi ja lähtee kiipeämään kohti Lintukiimanvuorta ja Paimentenkirkkoa. Nousua varsinaisella reitillä on tiedossa reilusti ja tämä kannattaa huomioida reittivalinnassa. Helppokulkuisempi reitti kulkee laavupaikalle tienvartta pitkin kiertäen pahimmat nousukohdat. Helppokulkuisempi reitti soveltuu myös lastenrattaille. Varsinaisen reitin pituus on noin 4,5 km ja helppokulkuisemman reitin pituus on noin 3 km.

Pysäköintipaikan osoite on Joutikkaantie 27, 09810 Nummi-Pusula. Pysäköinti tapahtuu peltopaikoituksena.

Opastus tapahtuma-alueelle alkaa Saukkolan St1:n kohdalta, tieltä 110 ja Pusulan suunnasta Somerontien 480 ja Oilaantien risteyksestä 125.

Lintukiima kartta pienempi

Näin saavut autolla Laavujen kierrokselle Saukkolasta

lintukiimaan ajelu2

Juhlalaavut 4.11.2018 - Gunnarlan maja

Tarkempi info tapahtumasta julkaistaan 43.

 

 

 

 

 

Lohjan Liikuntakeskus Oy

liikuntakeskus leimalogo
Toimisto avoinna: ma-pe klo 9.00–15.30

  • Runokatu 1, 08100 Lohja
  • +358 (0)19 369 1803 /
    asiakaspalvelu 
    ma - pe klo 9.00 - 17.30