LAAVUJEN KIERROS

Syksyn 2018 Laavujen Kierros on jo 10. järjestetty luontoliikunnan tapahtumasarja Lohjalla

Laavujen Kierrokseen kuuluu neljä osatapahtumaa, jotka järjestetään eri puolilla Lohjalla. Tavoitteena on tehdä tutuksi lohjalaista kaunista luontoa ja erilaisia luontokohteita.

Syksyn 2018 osatapahtumat

su 16.9.2018 Sammatti
su 30.9.2018 Partioniemi 
su 21.10.2018 Lintukiima 
su 4.11.2018 Yleisöäänestys
Tänä syksynä Laavujen Kierros starttaa syyskuun puolivälissä ja juhla-vuosi huipentuu 40. osatapahtumaan, jonka paikka valitaan yleisöäänestyksen perusteella. Äänestysaika on 10.9. - 30.9.2018. Äänestämään pääsee tästä.

Tarkemmat tapahtumakohtaiset tiedot mm. reittikartan ja ajo-ohjeet löydät yläpalkista kohdasta INFO Ohjeet ja reitit

Laavujen Kierroksen vastuujärjestäjänä on Lohjan Liikuntakeskus Oy. Tapahtumasarja toteutetaan yhteistyössä eri yhdistysten, yhteisöjen ja yhteiskumppaneiden kanssa.

Tapahtumien paikoitusalueelle on opastus ja sieltä edelleen opastus tapahtumapaikalle ja takaisin maalialueelle.
Opastetut reitit vaihtelevat pituudeltaan 3 – 10 kilometriin. Reitit voi olla pituudeltaan ja kuljettavuudeltaan vaihtoehtoisia reittejä. Meno- ja paluureitti voi olla joko eri tai sama reitti, tapahtumasta riippuen. Lastenrattaille soveltuvista reiteistä ilmoitetaan tapahtumakohtaisesti. Kaikista tapahtumapaikoista laaditaan reittikartat.

Kaikille osanottajille jaetaan Laavupassit ja niihin saa leiman tapahtumapaikalla. Laavupassi kannattaa säilyttää ja leimata jokaisessa tapahtumassa, johon osallistuu. Lisäksi lapsille (alle 21 v.) jaetaan Virkistysuimala Neidonkeitaan uimaliput.

Laavupassit palautetaan Laavujen Kierroksen viimeisessä osatapahtumassa sunnuntaina 4.11. Kaikkien Laavupassinsa palauttaneiden kesken arvotaan upeita palkintoja. Passit, joista löytyy kaikki neljä leimaa, osallistuvat vielä useampien palkintojen arvontaan. Arvonnassa voittaneiden lista julkaistaan laavujenkierros.fi -sivulla.

Tapahtumapaikalla on joko laavu tai useampia nuotioita ja lainattavissa olevia makkaratikkuja. Tapahtumapaikalla osanottajat saavat maksutta makkaran ja mehun. Jokainen paistaa makkaransa itse. Tapahtumapaikasta riippuen reitillä tai tapahtumapaikalla on erilaista ohjelmaa tai tehtäviä. Joissain tapahtumissa on myös myyntiä. Ostoksia varten mukaan kannattaa halutessaan varaata käteistä rahaa.     
Kierrosten reitillä ja tapahtumapaikalla järjestetään ohjelmaa. Nähtävää ja koettavaa eri osatapahtumissa järjestetään kaiken ikäisille.

Järjestäjillä on tapahtuma-alueella sekä paikoitus- ja lähtöalueella yhdenmukaiset liivit, joista heidät tunnistaa. Järjestäjät pyrkivät järjestämään tapahtuman turvalliseksi, mutta osallistujien tulee huomioida, että jokainen liikkuu reiteillä omalla vastuullaan ja lapset ovat tapahtumassa vanhempien vastuulla.
Osallistuja osallistuu tapahtumaan oman kuntonsa mukaan.  
Varusteiksi riittävät säätilan mukaiset normaalit ulkoiluvarusteet.

Ota kuva ja jaa se #laavujenkierros

 

Lohjan Liikuntakeskus Oy

liikuntakeskus leimalogo
Toimisto avoinna: ma-pe klo 9.00–15.30

  • Runokatu 1, 08100 Lohja
  • +358 (0)19 369 1803 /
    asiakaspalvelu 
    ma - pe klo 9.00 - 17.30